Vem är denna Fredric?

Fredric heter jag som sagt, född och uppvuxen i Örnsköldsvik. Här lever jag i en äldre men vacker lägenhet i de centrala delarna av Örnsköldsvik. Fritiden ägnas åt fotografering och sport och då främst dom två hockeylag där jag är ledare. Jag har även en gedigen film och musik samling som avnjutes när tillfälle ges.

Norrländskt lugn

Jag är en mycket glad och positiv person. Jag är ordningsam, håller humöret uppe i alla lägen. Jag är öppen, en god lyssnare och har inga problem med att arbeta självständigt eller i grupp. Jag har lätt för att fatta snabba beslut och lär mig det jag inte vet. Nyfikenheten driver mig framåt, likaså viljan att hela tiden bli bättre. Stress är inget problem för mig, nästan tvärtom faktiskt.

Min superkraft

Våren 1999 fick jag en superkraft. Eller rättare sagt så diagnostiserades jag med Aspergers syndrom. Varför använder jag då benämningen superkraft och inte den korrekta termen neuropsykologisk funktionsnedsättning? Sedan många år tillbaka har jag förstått att jag är lite speciell, att jag inte alltid är som andra. Jag har kommit till insikt att de delar som utgör min diagnos i stort är de styrkor som jag förstått är uppskattat av andra hos och med mig.

Aspergers syndrom

Aspergers syndrom är en form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Asperger är en lindrigare form av autism än autistiskt syndrom. De flesta med Aspergers syndrom har normal till hög begåvning, men det är vanligt att begåvningen är ojämn (källa: 1177.se).

Här följer då lite olika exempel på hur jag fungerar

Jag är en person som många vänder sig till ifall de är i behov av råd utan ”fluff” då jag är mer logiskt än känslosamt styrd. Älskar att lära mig nya saker och har väldigt lätt för att hyperfokusera, så ges jag möjligheten till att arbeta ostört (utan störande stimuli) kan jag sitta i timmar med att gå på djupet av en uppgift/ett ämne. Uppskattar inte förändringar, speciellt inte plötsliga sådana, men detta kan kringgås genom att jag får medverka vid planering av stundande förändring och då kommer även min innovativa, problemlösande och noggranna sida till stor nytta.

Jag kan vara något fyrkantig i sociala sammanhang då jag inte alltid agerar och reagerar som övriga i min omgivning, men det gör att jag ofta kan ge en nyanserad bild eller syn på något. Att sortera en större hög med information (papper, bilder eller filer) är saker jag finner rogivande och avkopplande då det är en skön känsla att se hur kaos får en ordnad struktur. Ibland har jag beröringssvårigheter, så då försöker jag undvika miljöer där mycket personer vistas samtidigt.

Snabb fakta

Årgång: 1985 (35 år)
Intressen: Datorteknik, webbdesign, musik, grafisk design, fotografering m.m.
Musiksmak: Pantera, Lamb Of God, Down, Ghost, Volbeat m.fl...
Favorit filmer: Gudfadern, Sagan om ringen, Hobbit, V for Vendetta m.fl...

Kunskaper

HTML

CSS

PHP

Photoshop

Indesign

Illustrator

Min utrustning

Designar och kodar gör jag på en PC med en Intel i5 3.0 GHz, internminne på 16 GB DDR3 PC10666 och en 29" ultra wide Dell skärm eller en MacBook Pro. När jag fotograferar så använder jag mig av en Nikon D7100, D90 och en Coolpix P7800.