Vad jag gör

Jag erbjuder främst tjänster inom webb och grafisk design men möjlighet finns även att anlita mig som fotograf eller webbansvarig, i mån av tid.

När jag skapar hemsidor utgår jag från mig själv. Vad är det jag vill se och uppleva när jag surfar in på en hemsida? Vad får mig intresserad och vad får mig att vilja stanna kvar? Kan jag få tag på den information som jag letar efter på ett smidigt och effektivt sätt? Spelar det någon roll vilken skärmupplösning jag har, eller webbläsare? Upplever jag hemsidan likadant om jag sitter på en PC eller Mac? Svaren på dessa frågor är oerhört viktiga när man ska skapa en hemsida. Jag hittar ständigt ny inspiration i dagstidningar, på internet, på bussen, på nyheterna, i kön på affären etc. etc. Dessutom tänker jag inte bara på helheten när jag skapar en webbplats utan lägger stor vikt vid detaljer. Jag jobbar mycket efter att hålla det så stilrent som möjligt och i stället fokusera på just det som kunden vill berätta eller visa.

Webbdesign

Helt enligt webbstandard
Jag skapar attraktiva och tilltalande hemsidor som inte bara ser bra ut. Dom hemsidor jag skapar är skapade utifrån gällande webbstandard.

Tydligt och enkelt, det är verkligen A och O
Dom hemsidor som jag tar fram har en tydlig och enkel navigation, fokuserar på innehållet och budskapet, är lätta att använda och förstå sig på och har en bakomliggande struktur som är mycket välskriven och genomtänkt.

Inga mallar används
Jag kodar allt helt från "scratch" så att säga, inga mallar används. Vilket resulterar i att jag har full kontroll över det jag skapar och vet vad det är jag gör.

Alltid samma höga kvalitet
Jag levererar alltid till samma höga kvalitet. Jag nöjer mig inte förens jag själv anser att kvaliteten är långt över standard. Jag är alltid fullt fokuserad på det uppdrag jag jobbar med och ger alltid 100 %. Mer än så kan jag faktiskt inte göra.

Fungerar i samtliga webbläsare
Jag förutsätter att alla webbdesigners tänker som jag, att en webbplats ska fungera och se likadan ut oavsett vilken webbläsare man använder. Detta är en mycket viktig sak och därför garanterar jag att de webbplatser som jag kodar upp fungerar likadant i samtliga större webbläsare...


Grafisk formgivning

När man jobbar med grafisk formgivning måste man alltid vara tydlig med kommunikationen till kunderna. Det gäller både hur utformningen av annonser och t.ex. hur väl genomtänkt en logotyp är. Budskapet måste fram på ett smidigt, enkelt och lättförståeligt sätt. Gärna med glimten i ögat, det är då man lyckas som bäst med sin marknadsföring om du frågar mig.


Fotografering

Jag har fotograferat i ett antal år nu, närmare bestämt runt tio år faktiskt och jag tycker att det fortfarande är lika roligt att fånga en bit av världen och dess innehåll på bild med hjälp av kameran. Fotografin kommer alltid att ligga mig oerhört varmt om hjärtat och jag lär mig ständigt nya saker. Vad jag har för kamera? En Nikon D7100, naturligtvis.

Vad kostar det?

Priset varierar ju självklart beroende på hur omfattande uppdraget är och hur projektet ser ut. Därför är det alltid bra att skapa en dialog med mig så jag får lite mer kött på benen och kan ge ett ungefärligt och bra prisförslag. Jag ligger på en timkostnad någonstans mellan 400-500 kr (exkl. moms). Självklart går det att diskutera det hela vidare. Jag är inte omöjlig att ha att göra med, snarare tvärtom.

F-skattsedel?

Njae, det har jag inte men använder däremot en tjänst som heter FrilansFinans som i sin tur innebär att jag kan fakturera mina kunder utan att ha eget företag. Det gör ingen skillnad för dig som kund annat än att Frilans Finans logga finns med på fakturan. Smidigt, enkelt och dessutom slipper jag tänka på allt pappersarbete och istället fokusera på det jag är bäst på, nämligen att designa.